Logga in som verifierad användare: verified@consul.dev lösenord: 12345678  |  Logga in som administratör: admin@consul.dev lösenord: 12345678

CONSUL Sverige

Go back

Participatory budgeting

gatubelysning.jpg

Sätt upp belysning runt Svarte Mosse i Biskopsgården

2019-03-19  •  Calle Odenberg  •  Biskopsgården

Det saknar belysning längs promenadvägen runt Svarte Mosse i Biskopsgården. Det blir snabbt mörkt på kvällen nu under hösten, vilket gör att man undviker att gå där på kvällen. Det bör sättas upp belysning längs sträckan så att den kan användas även under vinterhalvåret, det skulle öka tryggheten och främja folkhälsan genom ökad rörelse.

kr500,000

Vote
731-80-pride300cm1.jpg

Hbtq+ vänligt café.

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Hela staden

Göteborgs stad är i stort behov att det hbtq+ vänligt café. I dagsläget finns det inget ställe att vistas på som queerperson där man kan äta lunch, ta en fika, eller bara hänga. De få hbtq+ vänliga ställena som finns i Göteborg just nu är det stort fokus på alkoholservering. Ett ställe där just det inte är i fokus, även om det kanske kommer att serveras kvällstid, är ett stort behov för många inom queerspektrat. 

kr3,700,000

Vote
Denna bild tog jag förra helgen...

Renovera drottningsparken

2018-10-22  •  Lubaba Mebreatu Geteye  •  Biskopsgården

Drottningsparken ligger precis mellan spårvagnstationen och affärerna. Den är också bredvid flera byggnader där bor många familjer. Flera tusentals gå igenom den varje dag men väldigt få stoppar och få mammor vågar att komma med sina barn.

Det är många knarklangare, särksilt vid ingången, och man kan hitta sprutor på golvet.

Hela lekområdet för barn är jättesmutsigt och kan inte användas av barn eftersom det blir farligt.

Mina dottrar som är tonåringar vågar inte heller springa i parken under kvällen eftersom ljusen funkar inte längre.

kr350,000

Vote

Allegården 2019 dagverksamheten hotas av nedläggning.

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Centrum

Drygt 60st. olika verksamheter finns i programmet för Allegården som ligger centralt på Södra Allegatan 4 i Göteborg.

1700st. pensionärer är inskrivna som medlemmar i pensionärsföreningen.

Det är en dagverksamhet för alla i hela Göteborg. Kom dit på en fika eller gå med i en aktivitet. Och Allegårdens kafe' är en självklar mötesplats för alla.

Kom ensam eller i grupp alla är välkomna.

Man behöver inte vara någon rik pensionär för att vara med på någon aktivitet.

Flera ledare arbetar ideellt för att få ned aktivitetskostnaden.

Nu vill Social Resurs lägga ned kafe't och ta bort det bidrag vi fått tidigare.

I stället så vill de att Pensionärsföreningen ska betala lokalhyra.

Så vårt förslag är.

" Rör inte Allegården varken verksamhet eller kafe' "

kr2,100,000

Vote
Freegan Pony i Paris

Lokal matmission

2018-10-22  •  Kiarra Stoltenberg  •  Centrum

Jag var i Frankrike i somras och besökte en restaurang som heter Freegan pony. Där säljer dem rätter som de gör från mat som kommer att slängas av stormarknader. Allting är billigt och de erbjuder gratis måltider för hemlösa. Jag är grundare för en förening som heter Sluta matsvinn. Vi kollektar mat från stormarknader och bagerier och distribuerar den till hemlösa och fattiga familjer, men idag har vi bara en liten lokal för att lagra alla livsmedel.

Tack vare medborgarbudgeten skulle vi vilja hyra eller köpa en större lokal med ett kök som vi kan öppna för publiken. Det skulle kräva att vi får tillstånd från staden och hygientjänster men det har vi redan börjat att titta på.

Kontakta gärna oss om du vill delta i projektet eller få mer information!

kr600,000

Vote
Bassängbanor_SVB_925.jpg

Morgonöppet på Stenstanbadet fredagar

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Stenstan

Intresset för simning har ökat kraftigt i staden samtidigt som kapaciteten i anläggningarna går ner. Friskvård är prioriterat av kommunen och att tidigt prioritera folkhälsa och möjlighet till motion är ett sätt att minska risken för stora framtida vårdkostnader. 

Förslaget är därför enkelt, öka tillgängligheten till befintliga anläggningar på enklaste sätt: Öka öppettiderna, börja med att låta Stenstanssbadet öppna kl 06:30 på fredagar. 

kr200,000

Vote
bibliotek.jpg

Öppettider för Husborgbiblioteket

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Husborg

Fredagar är ofta en dag då man som småbarnsförälder jobbar något kortare dagar för att hinna hämta på skola/förskola tidigare och hinna umgås med sina barn och kanske göra något "utöver det vanliga" vardagslunket. Att besöka bibliotek är för oss det "utöver det vanliga". Till min och våra barns förvåning visade det sig att biblioteket är öppet mellan 10-19 alla dagar utom fredagar. Mitt förslag är att biblioteket under perioden september till maj utökar öppettiden på fredagar från kl 17 till kl 19. Kanske kan detta ske genom att ni justerar/kortar ner öppetiderna för de övriga dagarna? September till maj därför att det då blir kallare, mörkare och det är mer naturligt att man spenderar tid med böcker än under den varmare och ljusare tiden på året. 

Jag vet att många småbarnsföräldrar skulle uppskatta det.

kr120,000

Vote
Vår sista filmkväll på bio Husborg

Filmfestival i Husborg

2019-03-25  •  admin  •  Husborg

Jag och flera vänner organiserar redan filmkvällar i folkhuset men vi skulle gärna göra det mer professionelt med en riktig biograf och bjuda in filmregissörer.

Vi har diskuterat det med bio Husborg och de kan låta oss använda två rum under en helg gratis om vi hittar finansieringen för projektet.

Vi har beräknat att marknadsföringen, filmrättigheter och logistiken skulle kosta ungefär 100000kr.

kr100,000

Vote
Mariehällsskolans farthinder

Farthinder framför alla skolor

2019-03-25  •  admin  •  Hela staden

Förra året blev många upprörda efter den trafikolycka som hände framför Wallenbergsskolan och som skadade en ungdom och två småbarn. Detta hade kunnat undvikas om bilen hade kört långsammare men många brukar ta denna väg för att förkorta sin resa och spara 2 minuter.

Jag rekommenderar att kommunen installerar farthinder kring alla skolor så att sådana olyckor inte händer igen och att elever och föräldrar kan känna sig tryggare.

Det finns redan två nära Mariehällsskola, det är bara att kopiera.

kr3,400,000

Vote
PG6-1068x734.jpg

Bilfri dag i Göteborg

2019-03-19  •  Helena Ohlsson  •  Hela staden

På flera städer runtom i världen organiseras bilfria dagar. Till exempel i Bogotà, Jakarta, New York, Stockholm, Paris, Madrid, och många fler (se bilder och annat under länkar). Under dessa dagar får medborgarna möjligheten att uppleva delar av sin stad utan biltrafik. Det blir ett tillfälle för att cykla, promenera och socialisera i en miljö med renare luft, mindre buller och större ytor att röra sig på.

Förhoppningsvis får evenemanget människor att fundera över sitt val av fordon och dess konsekvenser. Kanske fler inspireras till att välja cykeln eller kollektivtrafiken oftare.

Det brukar bli en folkfest då alla, barnen i synnerhet, kan röra sig friare i de centrala delar av stan till fots eller med cykel. Olika aktörer såsom myndigheter, föreningar och företag brukar också delta på olika sätt (t.ex. med erbjudanden, samtal, serveringar, musik) så att evenemanget blir ännu trevligare.

Bland Göteborg Stads miljömål finns bland annat: begränsad miljöpåverkan, frisk luft, bara naturlig försurning och giftfri miljö (se länken). Det är uppenbart att dessa mål gynnas av mindre biltrafik.

Att åka mindre bil är ett självklart steg mot ett mer hållbart samhälle. Det är klart att även vi i Göteborg ska ha en bilfri dag!

kr3,000,000

Vote