CONSUL Sverige

Investment projects with scope: Stenstan

This heading has a budget of kr1,867,300

2712666.jpg

Hundrastgård i Stenstan

2019-03-19  •  Calle Odenberg  •  Stenstan

Det blir allt vanligare att många går med sina hundar lösa på promenader och detta för att hunden agerar på ett annat sätt mot andra djur och människor vid själva mötet. För att man ska få en lugn, trygg och behärskad hund som lyssnar på tilltal så är det viktigt att de inte känner trygga med kopplet utan i situationen. Det är viktigt för hundarna att får en sociala kontakt och att lära sig hundspråket. Hunden lär sig leka med de flesta och förstår när de säger ifrån. Hundar måste få den erfarenheten för att respektera sin hundägare. 

I en rastgård går hundarna med sin ägare fritt och det är under ens egna ansvar som gäller för hundägaren. Det påverkar att allt fler faktiskt tar upp efter sig och att "skiten" samlas på ett ställe då vi har väldigt lite papperskorgar omkring Stenstan området. Detta skapar en trevlig mötespunkt för både unga och äldre. Både de med hund och de som funderat på att skaffa.

Förslag som räcker är en inhägnad plats med staket, grind, ett par papperskorgar och möjligtvis någon träbänk för ökad trivsel. 

kr1,000,000

Vote
Bassängbanor_SVB_925.jpg

Morgonöppet på Stenstanbadet fredagar

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Stenstan

Intresset för simning har ökat kraftigt i staden samtidigt som kapaciteten i anläggningarna går ner. Friskvård är prioriterat av kommunen och att tidigt prioritera folkhälsa och möjlighet till motion är ett sätt att minska risken för stora framtida vårdkostnader. 

Förslaget är därför enkelt, öka tillgängligheten till befintliga anläggningar på enklaste sätt: Öka öppettiderna, börja med att låta Stenstanssbadet öppna kl 06:30 på fredagar. 

kr200,000

Vote