Logga in som användare: user0@consul.dev lösenord: 12345678 | Logga in som administratör: admin@consul.dev lösenord: 12345678

CONSUL Sverige

Budgetförslag för: Husborg

Det här området har en budget på 2 920 100 kr

Broschyrbild-16-800x600.jpg

Utomhusrink för spontanidrott vid Husborgs Ishall

2019-03-19  •  Helena Ohlsson  •  Husborg

Förslaget syftar till anlägga en mindre utomhusrink för spontanidrott på baksidan av Husborgs Ishall, den ytan som idag ligger mellan skolans grusplan och konstgräsplanen. Det är idag en asfalterade yta med två nedgångna basketkorgar som sällan används.

Då kommunen renoverade ishallen förra sommaren finns den gamla sargen kvar (köpt av Husborgs Hockey Club som gärna skänker den till detta projekt). Sargen kan enkelt sättas upp för att skapa en en mindre rink för framförallt inline- och "landhockey", men även kunna spolas upp på vintern vid tillåtande väder.

Det som krävs för att genomföra detta förslag är framförallt att bereda markytan då asfalten idag är sprucken med vegetation som sticker upp. Förslagsvis asfalterar man om, eller gjuter en ny platta i betong. Man kan då också passa på att lägga i slingor för att kunna "konstfrysa" planen på vintern. Väljer man inte att spola is på vintrarna kan man istället lägga in plastgolv som möjliggör inlines och landhockey med puck

Utöver markarbete behövs också belysning av planen. Förslagsvis belyser man samtidigt den grus-fotbollsplan som finns bredvid. Detta skulle öka trivsel och säkerhet i området. I tillägg till detta förslag kan man också betänka ett mindre utomhusgym bredvid planen för att få en bra mix av vuxna och barn som samtidigt motionerar.

Denna plan ska vara en obokningsbar idrottsyta för spontanidrott för att ge våra barn och ungdomar en möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid. Riksidrottsförbundet (RF) bedriver just nu en kampanj för att kommunerna i sina byggplaner ska lägga in miljöer där ungdomar kan hitta idrotten. Jag avslutar därför detta inlägg med ett citat från Björn Eriksson, RF:s Ordförande

– Stillasittande är ett av de största hoten mot folkhälsan, och behovet av motion och rörelse har aldrig varit större än idag. Svenska barn är de mest stillasittande i Norden och det är mycket olyckligt att bristen på idrottsytor blivit ett hinder för barn och unga att röra på sig.

1 700 000 kr

Röst
bibliotek.jpg

Öppettider för Husborgbiblioteket

2019-03-19  •  Jameel al-Hamid  •  Husborg

Fredagar är ofta en dag då man som småbarnsförälder jobbar något kortare dagar för att hinna hämta på skola/förskola tidigare och hinna umgås med sina barn och kanske göra något "utöver det vanliga" vardagslunket. Att besöka bibliotek är för oss det "utöver det vanliga". Till min och våra barns förvåning visade det sig att biblioteket är öppet mellan 10-19 alla dagar utom fredagar. Mitt förslag är att biblioteket under perioden september till maj utökar öppettiden på fredagar från kl 17 till kl 19. Kanske kan detta ske genom att ni justerar/kortar ner öppetiderna för de övriga dagarna? September till maj därför att det då blir kallare, mörkare och det är mer naturligt att man spenderar tid med böcker än under den varmare och ljusare tiden på året. 

Jag vet att många småbarnsföräldrar skulle uppskatta det.

120 000 kr

Röst
Vår sista filmkväll på bio Husborg

Filmfestival i Husborg

2019-03-25  •  admin  •  Husborg

Jag och flera vänner organiserar redan filmkvällar i folkhuset men vi skulle gärna göra det mer professionelt med en riktig biograf och bjuda in filmregissörer.

Vi har diskuterat det med bio Husborg och de kan låta oss använda två rum under en helg gratis om vi hittar finansieringen för projektet.

Vi har beräknat att marknadsföringen, filmrättigheter och logistiken skulle kosta ungefär 100000kr.

100 000 kr

Röst