Logga in som användare: user0@consul.dev lösenord: 12345678 | Logga in som administratör: admin@consul.dev lösenord: 12345678

CONSUL Sverige

Gå tillbaka

Arena för vågsurfing i Göteborg

Jamal Alemu Jamal Alemu  •  2019-10-17  •    1 kommentar
En vågarena i USA
En vågarena i USA


Förslagskod: SV-2019-10-2

Bygg en anläggning med konstgjorda vågor för att surfa på. Surfarenan erbjuder vågor för nybörjare och experter, uthyrning och kurser, café och restaurang samt sol och bad i strandmiljö.

Vågsurfing är en sport som får fler och fler utövare runtom i världen och som dessutom ingår i nästa sommar OS. Även längs Sveriges kust bildas ibland vågor som går att vågsurfa på. Detta har gjorts sedan 70-talet och Svenska Surfförbundet bildades 1985. Men för alla svenska utövare är det ofta mycket lång väntan för att de rätta förhållandena ska infinna sig. Antalet platser som har bra vågor är också mycket begränsade.

Men med modern teknologi finns lösningen på detta: en anläggning med konstgjorda vågor. En sådan anläggning kan producera upp till 1000 vågor varje timme och vågorna går att anpassa till både nybörjare och experter. Det finns ett tiotal anläggningar i världen och många fler är projekterade.

Detta borde passa väl in i Göteborgs koncept om evenemangsstaden. Arenan skulle garantera ett stort antal besökare från hela Europa på grund av de unika möjligheterna till bra vågor. Förutom intäkter via inträde från redan etablerade surfare finns även möjligheter via café, uthyrning och kurser samt även lek och bad i strandmiljö.

En bra plats för arenan skulle vara nära Korsvägen, i centrum.


Du behöver logga in eller registrera dig för att kunna kommentera.
Förslaget har inte några aviseringar.
Har inga definierade milstolpar